jueves, 10 de julio de 2008

Rio Janeiro - Lapa i Santa Teresa

Dia 2 - 28.1.08

La nostra primera nit i les 3 següents les vam passar al www.riohostelipanema.com un hostel senzillet, però ben situat, a només dos carrers de la famosa platja de Ipanema i molt a prop de zones de bars i restaurants, així com de la zona comercial del barri amb el mateix nom que la platja, Ipanema.

Ens vam llevar d'hora, havíem d'aprofitar el dia! La nostra intenció era visitar les famoses platges d'Ipanema i copacabana, així que després d'esmorzar que estava inclòs amb el preu del hostel, vam sortir al carrer, però oooooooooh!! estava núvol! tot i així ens vam dirigir a Ipanema que la teníem a "tiro de piedra", però entre que era molt aviat i el temps que feia, no hi havia ni una ànima, excepte alguns que estaven fent esport pel passeig, així que vam decidir canviar de plans, hauríem de deixar l'experiència de viure les platges de Rio per més tard o un altre dia.

Vam agafar un bus i decidits a anar cap a la zona centro de Rio, per agafar-lo només fa falta aixecar un braç i el bus es para. Tot i que la intenció era arribar al centre, vam baixar a la meitat de copacabana més o menys ja que ens va motivar la idea de trepitjar-la per primer cop, malgrat els núvols.

Vam passejar una estona pel passeig i malgrat ser un dia lleig, vam poder observar la diferència entre les dues platges, turisticament parlant, en aquesta hi havia molta més gent intentant vendre collarets, pareos, pulseres, etc...

Ens vam allunyar de la platja i ens vam endinsar al barri amb el mateix nom, la veritat és que és un barri mogudet i amb ambient, però com qualsevol altre barri comercial de qualsevol ciutat, almenys aquesta va ser la nostra percepció.



Copacabana

Després de donar una volteta pel barri, vam anar a l'estació de metro amb la mateixa idea d'abans, visitar el centre de la ciutat.

El metro està net , és fàcil d'utilitzar (no hi ha més que un parell de línies) i diuen que és segur, diem "diuen" perquè el vam trobar segur però també vam trobar segurs els busos i "diuen" que no ho són tan.

Havíem sortit de l'hostel sense la càmera reflex, només amb la compacta a la butxaca, sense els passaports, només amb una fotocopia, sense tarjetes de crèdit, només amb els diners justos pel dia... en definitiva, havíem arribat a Rio amb la paranoia de la perillositat, tot i que aquell mateix matí se'ns va esfumar, i a partir del dia següent tot i que prenent les mesures de precaució que prendríem a qualsevol gran ciutat .. vam sortir amb la càmera reflex, en una motxilla, però amb ella.

Al arribar a l'estació de metro Cinelandia, vam baixar i sortir a la superfície, estavem al centre de Rio i es notava, el "bullici" normal de qualsevol ciutat un dilluns al matí. Després de donar una volteta i passar per davant del teatre municipal, vam anar a la catedral metropolitana. Ens va agradar molt, no per bonica sino per ser totalment diferent a les catedrals que estem acostumats, està inspirada en una construcció maya.



la catedral és l'edifici que hi ha en forma de cono a la dreta de la foto


l' interior


Després de la visita eclesiàstica, jeje, vam anar a l'estació del bondinho, un tramvia que et puja al barri de Santa Teresa, un dels barris més bohemis de Rio, la majoria dels usuaris del bonde, som els turistes, el recorregut val 0.60R$. Només nosaltres dos i dos nois més vam baixar a l'estació de dalt de tot, què deuria fer la demés gent? pujaven per baixar un altre cop a l'estació inicial? Vam donar una volta pel tranquil barri, passejant i seguint els passos que havíem fet amb el tramvia però al revés, perquè havíem vist que a meitat del trajecte hi havia un carrer amb bastants restaurants i l'estómac ens estava indicant que començava a ser hora de dinar. Un cop allà vam veure que hi havia bastant turisme, així que vam deduir que la majoria de gent baixava allà i no al final del trajecte.



El bonde passant per sobre els arcos de lapa

Mentre passejavem va començar a ploure i tots els nostres esforços per no semblar turistes, es van esfumar en el mment que vam treure els "chubasqueros" de color vermell!!! si haguéssim imaginat tan sols un moment que a Rio ens podría ploure, potser ens haguéssim endut paraigües, jeje.

Després de menjar vam tornar a agafar el bondinho de tornada a la estació principal, i ens vam dirigir al barri de lapa, el barri amb més ambien nocturn de Rio de Janeiro, estava ple de locals preparant-se per la nit, camions de cerveza SKOL els provisionaven fins als topes.. així que vam dir que potser estaría bé venir al vespre a prendre algo aquí.

Donant una volta per Lapa, vam trobar una escala molt curiosa, està feta de rajoles de tot el món, n'hi havia d'andorra, de japó, de sevilla, de austria, etc...





queden trossets per acabar, així que si aneu a Rio i teniu alguna rajola que us sobra, li podeu portar al senyor que la construeix, jeje.

Vam tornar al centre, era mitja tarda i vam decidir anar caminant fins al port des dón surten els barcos per anar a Niteroi.

Pel camí, vam sentir música, ens vam deixar portar per ella i... un altre cop!! samba i "ambientasso" per un tub, en un garatge, no m'estranya que tinguin aquesta fama de "fiesteros!"

Segurament haguéssim pujat a algun ferry per veure la bahia des del mar si no fós perquè hi havia núvols i mal temps i no haguéssim vist massa res.

Així que, com que ja s'estava fent tard, vam anar a l'hotel per canviar-nos i descansar una mica.

Havíem quedat amb un noi d'alicant (també conegut a través d'un foro) per sopar alguna coseta i sortir a prendre algo, ell estava allotjat al barri de botafogo i vam quedar en una suqueria de la seva zona. Vam agafar un bus, erem els únics passatgers i li vam preguntar al conductor si anava a botafogo, ens va dir que si... així que ens vam relaxar pensant que ens avisaria quan haguéssim arribat... ilusos!!!!!! quan ens va preguntar o nhavíem de baixar, ja estavem al barri de catete, així que vam haver de caminar casi 30 minuts per arribar al lloc en qüestió, fent esperar al pobre noi un pilot de temps.


Vam sopar una mica i vam decidir anar a donar una volteta al famós barri de lapa, vam agafar el metro (després de perdre'ns una mica un altre cop, jeje) i ens vam plantar a lapa, davant els arcos, però tots aquells bars que havíem vist que proveíen aquella mateixa tarda, estaven tancats... on era la incríble marxa que deien que hi havia a Rio? qui sap! (dies després vam saber que era perquè era dilluns)

Sota els arcos de lapa hi havia uns "xiringuitus callejerus", on veníen caipirinhas, era la nostra segona nit a Rio i encara no l'havíem tastat, així que li vam dir: "3 caipirinhas por favor!" El senyor molt simpatic ens va mostrar l'ampolla de cachaça 51 (no vam entendre el què deia però vam suposar que ens estava dient... eeh!! que te pongo de la buena eh??), quan va acabar havia omplert un got i mig enormes, vam pensar que eren les 3 caipirinhes pero no!! allò era només una! va acabar de fer les altres dues i ens va cobrar 9R$ per les tres (que va pagar el noi d'alicant)

Això son les famoses caipirinhes?????? Puajjjjjjjjjjj... eren impossibles de beure, tot i no entendre un pijo en fer cocktels, vam saber del cert que la quantitat de cachaça era molt superior a la que tocava, així que vam acabar regalant-la a un chaval que hi havia per allà i que va estar encantat amb la nostra generositat, jeje.

Ens vam despedir del noi alicantí que al día següent ja se n'anava cap a salvador i vam anar cap a l'hotel, en taxi.

No hay comentarios: