viernes, 25 de julio de 2008

Tanzania, Serengeti

Dia 5: 17.5.07

Ens vam aixecar amb uns sorollets que veníen de fora, vam obrir la cortina i teníem uns antílops pastant just sota la nostra finestra... això és el serengeti!

Vam donar una volta pels voltants de l'hotel per esperar que obrissin el menjador per l'esmorzar i vam aprofitar per anar al mirador de l'hotel on hi havia unes vistes magnífiques per veure com s'aixecava el dia.





Des del menjador, vam veure en Haji tirant pedres a unes mates.. que fa? hi havia uns babuins donant voltes per sobre el nostre jeep i s'havien carregat un retrovisor, jeje.

Després d'esmorzar el guia ens va donar una noticia que ens va deixar morts... no era possible veure la gran migració, estava molt lluny... les pluges se n'havien anat ja i els nyus estaven a molts km d'aqui.. no hi ha opció? tan lluny estan? li vam preguntar... si molt, va dir... al quinto coño? vam preguntar fent referència a lo què ell entenia per molt lluny... i va contestar... si, al quinto coño!!

Al veure que ens sabia greu, va dir que hi havia la opció de en comptes de venir a dinar al hotel, ens emportéssim el picnic i intentaríem arribar-hi.. això si, el camí el faríem més aviat rapidet i no podriem anar lents tal i com es fa un safari.. i tot i així no ens assegurava que quan arribéssim allà encara hi fóssin..

Vam acceptar, volíem córrer el risc de perdre un dia de viatge, si hi havia la més mínima possibilitat de veure la migració.





Vam sortir de l'hotel i en menys d'un km vam trobar a la copa d'una acacia, una gacela de thomson morta. En Haji ens va explicar que era de lleopard, perquè els lleons cacen quan tenen gana, en canvi el lleopard, caça quan té la oportunitat i si no té gana, s'ho guarda.

Després de varis km vam començar a veure alguna cebra... i algun nyu. Vam intuir que estavem arribant, de tan en tan ens creuavem amb algun altre jeep i els dos conductors paraven per xerrar (normalment s'expliquen què hi ha d'interessant per allà aprop, vam intuir que en Joseph li explicava que hi havia una gacela morta en una copa d'acacia... però no vam poder entendre si hi havia la migració aprop o no i quan li preguntavem... callava... grrrrrrrrrrrrrr)

I per fi vam arribar... milers i milers de nyus al nostre voltant, era increíble... no estaven corrent tal i com estem acostumats a veure'ls als reportatges, però la imatge feia estremir, vam estar recorrent el camí durant uns km, no sabria dir quants.. però miréssis on miréssis hi havia nyus pasturant.. tots al uníson remugant: gnu, gnu, gnu, (d'aqui els hi vé el nom), vam aparcar el cotxe sota una acacia i vam menjar-nos al picnic, rodejats d'una meravella natural.

Li vaig dir al guia... "ya estamos en el quinto coño?? Si!!! Ya estamos en el quinto coño, va contestar alegre!!"












Quan vam acabar de menjar, vam tornar a l'hotel, ja que a les 6 haviem de ser-hi, perquè a partir d'aquella hora no es pot circular pels parcs...

Quan ja gairebé arribavem, eren 3/4 de 6, ens vam enrecordar de la gacela morta, així que li vam demanar al guia si seria possible anar a veure si el lleopard havia anat a sopar.. va dir que vale, però que no podíem entretenir-nos molt per l'hora que era... va apretar el gas i a fondo!

De lluny vam veure uns quants cotxes parats aprop de l'arbre així qeu ens vam alegrar de veure que teníem sort... un cop més.

I com que una imatge val més que mil paraules... doncs tres imatges i així m'estalvio 3000 paraules...






Quan vam veure que eren 1/4 de 7, li vam dir al guia que si volía podíem marxar... ja?? va preguntar. Li vam dir que no ens cansavem d'estar allà però que teniem por que els hi caigués alguna bronca per arribar més tard de les 6, els demés cotxes ja havien marxat i només quedavem nosaltres... en Joseph ens va explicar que si arribavem tard per parar-nos a veure cebres si ens dirien algo, però per veure un lleopard i a més sopant... doncs ho entendrien, jeje. Ell mateix alucinava mirant pels prismatics, així que el vam creure quan ens va dir que això no es veu cada dia.

Vam estar fins les 7 contemplant-lo i llavors si vam anar cap a l'hotel, el dia havia estat fantàstic!

A mitja tarda havia caigut una xàfec i ara abans de fer-se fosc, havia sortit un arc de sant martí sencer!! es veia tot l'arc des del principi fins al final, tot i que no hi havia manera de fer-li una foto sencera.. erem massa aprop... ooh!!




I un parell d'imatges més del serengeti.


No hay comentarios: