lunes, 14 de julio de 2008

Amazònia VII

Dia 10: 6.2.08

El matí del dia d'avui va ser de navegació, la intenció era arribar fins al riu cuieras on passaríem la nit.






A l'hora de dinar va començar a ploure, que al poc rato es va convertir amb tempesta, aixó ens xafava els plans, ja que la idea era remontar el riu cuieras amb la canoa per passar la nit a la selva, així que ens vam ressignar i a esperar a veure si parava una mica.

A dos quarts de quatre no podíem esperar més, havíem de decidir si seguir amb els plans o no, però tot i la pluja, vam decidir que SI!!

Així que vam agafar els machets, la pistola, les hamaques, el toldo i el sopar i ens en vam anar riu cuieras amunt, sota la intensa pluja que queia als nostres caps.

Als 5 minuts ja estavem completament empapats.

Vam navegar durant dues hores, per un riu que cada cop era més estret i amb més corrent, fins que vam arribar al punt on era quasi impossible avançar, el motor de la canoa anava a tope i no ens moviem del lloc, hi havia una corrent brutal, ens vam asseure al terra perquè el centre de gravetat fós el més baix possible i així mantenir la canoa més estable, però tot i així, costava moltíssim. Havíem d'aconseguir-ho si o si ja que al punt on ens trobavem era impossible fer mitja volta sense volcar.

Al final, després d'una estona d'incertesa, vam aconseguir arribar a la base de la cascada culpable de tota la corrent i amarrar la canoa a un arbre.

Vam descarregar totes les coses i vam preparar el terreny per montar el campament. En Mario va agafar el machet i va començar a tallar alguna palmera per montar el que seria la base... 4 pals estrategicament col.locats van servir tan per aguantar el toldo com per penjar les hamaques.

Nosaltres mentrestant ens vam dedicar a buscar llenya per encendre un foc, tot el que trobavem era molla per la pluja que seguia caient, si no aconseguíem encendre el foc, no podríem sopar. Per suposat les ordres eren no allunyar-nos massa de la zona no fós cas que ens trobéssim el jaguar de cara.


Vam sopar uns "chuletones" que haviem portat i després del banquet amb els dits, sense forquilles ni ganivets, vam tirar tots els ossos i possibles restes de carn al riu perquè se les emportés la corrent, no podíem deixar cap rastre d'olor a carn per no atreure cap jaguar.



Abans de posar-nos a dormir, en Jordi va dir. "deixo això (senyalant l'arma) aqui per si"... "per si què??"... "per si em passa algo a mi" va contestar!! jajaja

Les hamaques estaven a escassos dos pams de terra, just perquè no pogués pujar cap aranya ni res per l'estil.

Si us diem que aquella nit vam dormir com un tronc, us ho creureu?? no oi?? pues eso! jajaja

No hay comentarios: