jueves, 27 de marzo de 2014

Cenote Dos Ojos

2.6.2012

Avui haviem quedat amb Vicente per anar a bucejar a un cenote. Vicente és un noi espanyol que viu a playa del carmen i que té un centre de buceig  La seva web és: http://playadivingcenter.com/ . Tan a forums de buceig com a forums de viatges era molt recomenat així que després de consultar preus, ens vam decidir per ell, i un dels factors principals és que va entendre molt bé el nostre handicap de viatjar amb el nen i ens va oferir un servei de cangurs d'una noia madrilenya que coneixien.


Ens va recollir a l'hotel a les 8.30 però el vam seguir amb el nostre cotxe, per tal de tenir nosaltres el cotxe al cenote i no haver de tornar a playa del Carmen quan acabéssim. Quan vam arribar al seu centre, allà ens esperava la Geno, la noia que faria de cangur del nen durant tot el dia, mentre nosaltres bucejavem.


Vam agafar els equips i vam dirigir-nos cap al cenote dos ojos, està a la carretera federal, a prop de Tulum, passat Puerto Aventuras. La nostra entrada estava inclosa amb el preu de les inmersions així que només vam haver de pagar la de la cangur, 100 pesos.


Un cenote, és una dolina o sot inundat d'orígen kàrstic que es troba en algunes cavernes profundes, com a conseqüència d'haver-se ensorrat el sostre d'una o diverses coves. Aquí s'hi ajunten les aigües subterrànies, formnat un estany més o menys profund. Hi ha diversos tipus de cenotes: a cel obert, semioberts i subterranis o en gruta. Aquesta classificació està directament relacionada amb l'edat del cenote, els cenotes madurs són aquells que es troben completament oberts i els més joves els que encara conserven la seva cúpula intacta. Font: Viquièdia.


Vam aparcar el cotxe i abans de preparar-nos vam deixar el nen i la cangur en una zona on tinguéssin ombres i es puguéssin banyar...


El vaig deixar "tranquila" i ens vam preparar per la inmersió. Senzillament espectacular. Vam fer dues inmersions i entre les dues vam sortir per deixar passar l'interval de superficie i vam aprofitar per anar a visitar el nen que s'ho estava passant d'allo més bé amb la cangur... pintaven, es banyaven, buscaven iguanes...








És senzillament espectacular. És molt important dins els cenotes seguir les instruccions del guia i no perdre'l mai de vista ja que hem de recordar que estem bucejant en un cenote, són cavernes inundades on és fàcil perdre't i on perdre's pot implicar deixar-hi la vida. Hi ha un cordill que marca el recorregut del cenote i està completament prohibit bucejar perdent de vista "la linea de la vida" nom amb què s'anomena aquest cordill.


Quan vam acabar la segona inmersió vam despedir-nos del nostre guia i de la cangur i vam marxar cap a l'hotel. Va ser totalment un encert endur-nos el nostre cotxe, perquè degut a que viatjavem amb el nen vam ser els ultims de marxr del cenote, ja era tard i la gana apretava, vam estalviar-nos haver de tornar a playa del carmen.


Vull agrair des d'aqui a Vicente i el seu equip de playa diving center per fer-nos passar una jornada tan agradable, van entendre a la perfecció la nostra necessitat de estar tranquils deixant el nen amb algú de confiança i de que haviem d'anar al seu ritme. 100% recomenables.

No hay comentarios: